Особливості формування права сервітуту в українському законодавстві - Петраковська, Ольга Сергіївна; Литвиненко, Ірина Валентинівна (КНУБА, 2008)
В статті проведено аналіз системи законодавства України стосовно встановлення права сервітуту. Основний наголос зроблено на земельних сервітутах. Виявлені основні недоліки чинного законодавства та розбіжності в нормативно-правових актах стосовно процедури виникнення, встановлення, реєстрації, справляння плати за користування сервітутом тощо.
Keywords: право сервітуту; види права сервітуту; право особистого сервітуту; земельні сервітути