Аналіз процесів знезалізнення і зм’якшення води при її вапнуванні та висхідному фільтруванні через плаваюче завантаження - Стасюк, С. Р. (КНУБА, 2017)
Проаналізовано результати досліджень процесів знезалізнення і зм’якшення води при застосуванні методу вапнування з наступною обробкою води у відстійниках або на пінополістирольних фільтрах.
Keywords: знезалізнення; зм’якшення; вапно; швидкість фільтрування води; пінополістирольні фільтри; брудомісткість фільтра; ефективність очищення води; обезжелезивание; умягчение; известь; скорость фильтрирования воды; пенополистирольные фильтры; грязеемкость фильтра; эффективность очистки воды; iron removal; softening; lime; water filtration rate; polystyrene foam filters; filter dirt-holding capacity; water treatment efficiency; УДК 628.164