Деякі аспекти впорядкування існуючих сільськогосподарських землеволодінь і землекористувань - Бугаєнко, О. А. (КНУБА, 2017)
Проаналізовано положення чинного законодавства, якими регулюється впорядкування існуючих землеволодінь та землекористувань в Україні. Виокремлено основні механізми, які лягли в основу впорядкування сільськогосподарських земель. Розглянуто рекомендації щодо правового регулювання перерозподілу земель в умовах їх фрагментації. Визначені економічні пріоритети впорядкування сільськогосподарських земель та розглянуто математичне моделювання процесу перерозподілу в складі вказаних заходів.
Keywords: консолідація земель; перерозподіл земель; впорядкування землекористувань; територіальний землеустрій; консолидация земель; перераспределение земель; упорядочение землепользований; территориальное землеустройство; land consolidation; land reallocation; land tenure improvement; territorial land surveying