Нові підходи до формування міських пішохідних просторів - Сокорчук, А.; Бармашина, Л. М. (КНУБА, 2014)
у статті викладено вимоги до зонування та благоустрою пішохідних просторів міста на основі когнітивного підходу. Визначено ряд понять, пов‘язаних із формуванням пішохідного каркасу міста, таких як «ядро», «периферія», «сценарій» тощо. Розглядаються соціально-просторові комплекси як «морфотипи міського середовища», а також можливості їх використання у якості інструментів для проектування пішохідних просторів
Keywords: когнітивна урбаністика; пішохідні простори; морфотипи; мікро-, мезо-, макропростори; 725.38