Естетика художніх образів споруд «сецесіоністів» як втілення творчого потенціалу епохи - Біленкова, Світлана Вікторівна (КНУБА, 2015)
Художні образи архітектурних споруд – це в першу чергу показник творчого потенціалу епохи, його духовної, політичної та ідейної атмосфери. З історико-художніх позицій мистецтво архітектури „віденської сецесії‖ було одним із перших (після готики), де яскраво і багатоманітно сформувався абсолютно новий тип творчого мислення. Митці архітектури надихались не традиційними історичними формами, а філософсько-естетичним сприйняттям оточуючого природного світу. Тому стиль дуже рідко виступав у стерильних чистих формах та художніх образах.
Keywords: естетика художніх образів архітектурних споруд; споруди архітектурні