Стратегічне планування у сфері управління побутовими відходами: досвід проєкту «Міста нуль відходів в Україні» - Перебинос, Альона Ростиславівна (Центр екологічної освіти та інформації, 2026)
У 2026 році у багатьох громад України почався активний процес написання Місцевих планів управління відходами (МПУВ) після затвердження відповідних Регіональних планів управління відходами (РПУВ). Розроблення РПУВ, у свою чергу, стартувало після офіційного оприлюднення Національного плану управління відходами (НПУВ) наприкінці 2024 року. Процес планування є одним із ключових моментів для побудови сталої системи управління побутовими відходами в громаді та досягнення поставлених цілей у цій сфері. І він має базуватися на актуальних та повних даних щодо поточного стану системи управління відходами.
Keywords: управління відходами; стратегічне планування; план управління відходами