Розроблення методики розподілу витрат теплової енергії на опалення між споживачами багатоквартирного будинку - Проценко, С. Б.; Кізєєв, М. Д.; Новицька, О. С. (КНУБА, 2019)
Відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» облік споживання теплової енергії в будівлях має здійснюватися будинковими вузлами комерційного обліку теплової енергії. Відповідно до вимог Житлового кодексу України співвласники багатоквартирного житлового будинку зобов’язані сплачувати не тільки за ту кількість теплової енергії, що була визначена приладами розподільного обліку теплоти, але й за відповідну частку теплової енергії, що була витрачена на опалення місць загального користування та на функціювання системи опалення будинку. Запропонована методика розподілу витрат теплової енергії на опалення квартир, місць загального користування та на функціювання системи опалення між окремими споживачами багатоквартирного будинку у випадку застосування вузлів розподільного обліку з лічильниками теплоти. Розподіл обсягу спожитої за розрахунковий період у будинку теплової енергії між усіма споживачами визначений для споживачів, приміщення яких оснащені і не оснащені вузлами розподільного обліку теплової енергії, та які обладнані індивідуальними (автономними) системами теплопостачання. Також розглянуто розрахунок розподілу витрат теплової енергії у випадку, коли в будинку повністю відсутні споживачі, примі- щення яких оснащені вузлами розподільного обліку.
Разработка методики распределения расходов тепловой энергии на отопление между потребителями многоквартирного дома
Development of Methodology of Thermal Energy Distribution on Heating Between Consumers of The Multi-Apartment Building
Keywords: багатоквартирні житлові будинки; водяні системи опалення; будинковий лічильник теплової енергії; квартирний лічильник теплової енергії; прилади-розподілювачі теплової енергії; комерційний облік теплоти; розподільний облік теплоти; многоквартирные жилые дома; водяные системы отопления; домовой счётчик тепловой энергии; квартирный счётчик тепловой энергии; распределители тепловой энергии; коммерческий учёт теплоты; распределительный учёт теплоты; multi-apartment buildings; water heating systems; building heat meter; apartment heat meter; heat allocators of thermal energy; commercial heat accounting; distribution heat accounting; 536.6