Деякі питання щодо розроблення документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок - Поліш O. A. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2025)
Інвентаризація земель комунальної власності є одним із основних інструментом ефективного управління територіальними ресурсами громад, забезпечуючи прозорість, законність та раціональне використання земель. В умовах децентралізації та збільшення відповідальності органів місцевого самоврядування за управління майном територіальних громад значно зростає потреба в оновленні та уточненні даних щодо земельних ділянок. Наявність помилок у встановленні та відображенні меж, а також застарілі або неповні кадастрові відомості ускладнюють процес прийняття управлінських рішень. Крім того, експлуатація та обслуговування нежитлових будівель потребує точного визначення правового статусу та меж земельних ділянок. Саме тому впровадження сучасних ГІС-технологій для інвентаризації земель комунальної власності має важливе наукове та практичне значення.
Keywords: землеустрій; розроблення документації