Арт-кластери як відображення потреб сучасного суспільства - Івашко, Олександр Дмитрович (Бескиди, 2018)
Сучасне суспільство, особливо молодь, має потреби, які відрізняються від потреб та естетичних уподобань попередніх поколінь, що призводить до появи нових функціональних типів будівель, одним з яких є арт-кластер. В умовах глобалізації серед молоді виникає потреба в вільному самовираженні без усталених рамок (рис.1). Явищами одного порядку є стріт-арт і арт-кластери - т.зв. інкубатори творчої думки, де молодий креативний митець може творити за мінімальну платню в приміщенні, яке облаштовує на свій смак. Сьогодні виникла ситуація, коли традиційні бібліотеки, музеї, галереї не приваблюють значну частину молоді, яка прагне сама приймати участь в процесі творчого саморозвитку.
Keywords: сучасне суспільство; арт-кластер; 725.8:7.01