Сучасні тенденції вітчизняної практики будівництва багатоквартирного житла - Книш, В. І.; Яблонська, Г. Д. (КНУБА, 2018)
Розглядається сучасний стан проектування і будівництва багатоквартирного житла в Україні, зокрема м. Києва. Відстеженні негативні і позитивні тенденції архітектурно—урбаністичного розвитку житла, як у економіко-правовій, соціально-демографічній сферах, так і у функціонально-планувальному та об ’сктно-просторовому архітектурному проектуванні. Доводиться, що взаємна відповідність різнопланових характеристик системи «багатоквартирне житло» визначає ступінь досконалості, забезпечення затребуваності конкретним споживачем та його життєздатності у майбутньому.
Modern tendencies of design and construction multi-apartment housing in Ukraine
Keywords: інвестиційно - архітектурні проекти; багатоквартирне житло; негативні і позитивні тенденції розвитку; над ущільнення житлової забудови; економіко-правові; соціально-демографічні; функціонально- планувальні; об’ємно-просторові ознаки