Проектування та будівництво сучасних хмарочосів в контексті історичного розвитку галузі висотного будівництва - Книш, В. І.; Кайтанюк, А. А. (КНУБА, 2017)
у статті визначено чинники, що вплинули на історичний розвиток висотного будівництва та його становлення як ознаки високого економічного та архітектурно-інженерного розвитку окремих держав. Наведені схеми та правила, на яких базується сучасне проектування хмарочосів. Розглянуто закордонний досвід проектування та будівництва висоток і їх роль у формуванні ділових центрів міст. Стаття розкриває здобутки світового висотного будівництва у контексті можливого подальшого застосування ключових прийомів і принципів для розвитку української сфери будівництва хмарочосів
Keywords: каф. теорії архітектури; висотне будівництво; хмарочоси