Візуальне архітектурне середовище, як джерело інформації - Сазонова, Ю. Ф.; Демченко, А. В. (КНУБА, 2017)
Окреслюються характерні особливості формування візуального архітектурного середовища з урахуванням параметрів інформативності. Показано, що важливу роль відграє структурування візуальної інформації та використання доцільної концентрації візуального різноманіття в контексті еволюційних перетворень архітектурного середовища. Виявлено, що візуальне сприйняття та засвоєння інформації обумовлює вибір та узгодження параметрів елементів та структурних зв’язків системи візуального архітектурного середовища.
Keywords: візуальне архітектурне середовище; візуальне сприйняття; візуальні параметри; візуальні елементи; параметри інформативності; естетична інформація; 728.1