Перспективи створення ресурсозберігаючих технологій шляхом магнітної обробки води та водних розчинів - Малкін, Е. С.; Фуртат, І. Е.; Журавська, Н. Є.; Усачов, В. П. (КНУБА, 2014)
Проаналізовано підходи до існуючих наукових гіпотез впливу магнітного поля на молекули води. Відзначено особливості омагніченої води, які можливо використати в багатьох сферах життєдіяльності: енергетиці, будівництві, легкої та важкої промисловості, сільському господарстві, охороні здоров'я та інших. Застосування технологій з використанням омагніченої води сприяє економії та збереженню ресурсів Землі, є рішенням багатьох екологічних питань, пов’язаних з життєдіяльністю організмів.
Keywords: омагнічена вода; капілярно-пористі тіла; енергоефективність; життєдіяльність організмів