Пропорціонування в образотворчому мистецтві - Сьомка, С. В. (КНУБА, 2013)
В статті розглянуто проблеми можливої адаптації основ класичного пропорціонування до сучасного прикладного образотворчого мистецтва і скульптури. Обстоюється думка, що системне пропорціонування як важлива складова процесу штучного формотворення в архітектурі, дизайні та різних видах мистецтва, з його великою торетичною базою, під впливом сучасних комп‘ютерних технологій цілком імовірно може стати окремою науковою галуззю або навіть наукою.
Keywords: твори мистецтва; видові композиційні точки; „золотий перетин"; формат картини; пропорціонування і побудова композиції; формотворчі лінії; композиційні вісі