Адаптогенез будівельних організацій на основі сетізації та формування мережевих структур - Шпаков, Андрій Васильович (КНУБА, 2014)
Викладено теоретичні та методологічні передумови використання «сетизації» – процесу утворення мережевих структур – для потреб вдосконалення конкурентоспроможності будівельних організацій, підвищення їх рівня адаптивності до різких змін у динамічному зовнішньому ринковому середовищі. Сформульовано основні принципи та механізми адаптогенезу будівельних організацій та розкрито заходи, які необхідно вжити для максимізації конкурентного потенціалу організації. Запропоновано нову модель реалізації внутрішньо-організаційної взаємодії для формування локальної та глобальної системи управління конкурентним потенціалом та вдосконалення механізмів адаптації будівельних організацій до змінного динамічного середовища та глобальних економічних змін.
Keywords: адаптогенез організацій; сетизація; мережеві структури; конкурентний потенціал; мережева економіка