Розробка першої редакції ДСТУ-Н Б В.1.1-XX:201Х «Настанова щодо проектування споруд на закарстованих територіях» - Червинський, Я. Й.; Титаренко, В. А.; Дворник, А. М.; Домбровський, Я. І.; Шомка, М. В. (ДНДІБК, 2016)
Першу редакцію ДСТУ–Н.Б.В.1.1-ХХ:201Х «Настанова щодо проектування споруд на закарстованих територіях» розроблено у розвиток положень ДБН В.1.1-ХХ:201Х «Будівлі і споруди в складних інженерно-геологічних умовах. Загальні положення проектування». Цей стандарт встановлює вимоги щодо безпеки, експлуатаційної придатності та довгові-чності споруд, конструкцій, технічних систем, територій при проектуванні на закарстованих територіях, описує обґрунтування для їх розрахунку та верифікації.
Keywords: карст; карстовий провал; мульда осідання; проектування споруд; 721.011:551.448(083.74)