До питання реконструкції палацо-паркового ансамблю Д. Трощинського в Кагарлику на Київщині на засадах філософської концепції "екології душі" - Никоненко, Т. М.; Гнатюк, Л. Р. (КНУБА, 2010)
розглянуто сучасні проблеми архітектурної екології, збереження садово-паркової маєткової спадщини та її вплив на формування «екології душі» сучасного покоління.
Keywords: культура екологічна; екологія душі; комплекси маєткові; мистецтво ландшафтне; середовище предметно-просторове; спадщина садово-паркова; 711.168