Європейські підходи до розвитку фізичної активності у студентському середовищі: можливості імплементації в Україні - Головко, Олена Олександрівна; Півчук, Дарина Ігорівна (Ліра-К, 2026)
Фізична культура у системі сучасної вищої освіти є ключовим елементом формування гармонійно розвиненої, соціально активної та конкурентоспроможної особистості. Вона сприяє не лише зміцненню фізичного здоров’я, а й розвитку особистісних і соціальних компетентностей — дисципліни, емоційної стійкості, лідерства, здатності до командної взаємодії та саморегуляції. Для студентів, що перебувають у середовищі підвищеного навчального та інформаційного навантаження, фізична активність стає засобом збереження психоемоційної рівноваги, профілактики вигорання та підтримання загальної працездатності.
Keywords: розвиток фізичної активності