Гідравлічні рівняння для усталеного ізотермічного руху газорідинних сумішей в трубах - Кріль, С. І. (КНУБА, 2013)
На основі осереднених по імовірності диференціальних рівнянь гідродинаміки двофазного середовища побудовано гідравлічні рівняння нерозривності та Бернуллі для усталеного ізотермічного напірного руху суміші рідини і газових бульбашок. Одержані рівняння є ефективним теоретичним підґрунтям для побудови математичних моделей висхідних напірних газорідинних потоків в різного роду технологічних процесах, особливо при ерліфтному транспортуванні рідини по вертикальних трубах. На основе осредненных по вероятности дифференциальных уравнений гидродинамики двухфазной среды построены гидравлические уравнения неразрывности и Бернулли для установившегося изотермического напорного движения смеси жидкости и газовых пузырей. Полученные уравнения являются эффективной теоретической основой для построения математических моделей газожидкостных потоков в разного рода технологических процессах, особенно при эрлифтном транспортировании жидкости по вертикальным трубам. The hydraulic continuity equations and the Bernoulli equation are derived for steady dynamics of isothermal pressure mixture of liquid and gas bubbles. These equations are built by averaging of hydrodynamic differential equations of two-phase medium over the probability distribution of basic parameters. The resulting equations represent an effective the oretical basis for the construction of mathematical models of gas-liquid flows in various industrial processes, especially in the air-lift transportation of liquid in vertical pipes.
Гидравлические уравнения для установившегося изотермического движения газожидкостных смесей в трубах
The hydraulic equations for the established isothermal movement of gas-liquid mixes in pipes
Keywords: газорідинна суміш; усталений ізотермічний рух; гідравлічні рівняння; газожидкостная смесь; установившееся изотермическое движение; гидравлические уравнения; gas-liquid mixture; isothermal steady motion; hydraulic equations; 532.542; 532.513