Глобалізаційні проблеми професійної (професійно-технічної) освіти України. - Корчова Г. Л. (Державний податковий університет, 2024)
Україна, яка прагне інтегруватися у світ і в європейський простір, не може залишатися осторонь глобалізаційних процесів, що відбуваються сьогодні і які зачіпають майже всі країни світу. Важливими векторами глобалізації є освіта (у тому числі професійна), яка не тільки не залишається осторонь глобалізаційних процесів, а й активно бере в них участь. Прискорення глобалізаційних процесів в економіці та політиці висуває нові вимоги до структури та якості освіти.
Keywords: професійна освіта; глобалізаційні процеси; 377.1(477)