Архітектурна освіта на кафедрі основ архітектури та архітектурного проектування - Слєпцов, О. С.; Сьомка, С. В. (КНУБА, 2018)
Останніми роками посилились глобалістичні тенденції в архітектурному формотворенні – архітектура набуває концептуального характеру і потребує комплексного підходу до організації середовища. Один з головних напрямів сучасного зодчества – це дизайн архітектурного середовища, тобто виявлення закономірностей організації простору на різних рівнях з комплексним врахуван- ням впливу всіх формотворчих факторів. Це досить складний і багаторівневий процес.
Keywords: архітектура; дизайн архітектурного середовища; формотворчий фактор