Перспективи розвитку нових методів підготовки води для систем централізованого теплопостачання - Вітковський, В. С.; Гламаздін, П. М.; Габа, К. О. (КНУБА, 2016)
Наведено методи підготовки води для систем централізованого теплопостачання, проаналізовано переваги та недоліки фізичних та хімічних методів. Встановлено доцільність використання нових комбінованих методів водопідготовки на основі використання комплексонатів та поверхнево-активних речовин.
Keywords: системи теплопостачання; корозія; відкладення; комплексони; ПАР; системы теплоснабжения; коррозия; отложения; комплексонаты; ПАВ; heating systems; corrosion; deposits; complexones; surfactants