Система обґрунтування технологічних параметрів монтажної оснастки для обмеження та фіксації конструкцій, що монтуються - Тонкачеєв, Г. М.; Лепська, Л. А.; Шарапа, С. П. (КНУБА, 2014)
Розглянута технологія монтажу будівельних конструкцій з варіантами функціональних модулів монтажної оснастки, сформованих на основі різних базових конструкцій. Наведені результати цілочисельного нормування витрат часу і праці по варіантах, надані моделі процесів та залежності для прийняття конструктивно-технологічних рішень.
Keywords: монтаж; орієнтування; оснастка; тривалість; процес; модель; витрати праці; система обґрунтування; ориентирование; оснастка; продолжительность; процесс; затраты труда; система обоснования; installation; orientation; equipment; duration; process; model; labor costs; system justification