Розробка комплексних рішень автоматизації торгівельно-розважального центру за критеріями енергоефективності з використанням елементів кіберфізичної системи - Паньків, Юлія; Самойленко, Микола (КНУБА, 2024)
Розроблено комплексні рішення автоматизації систем опалення, вентиляції та кондиціонування у торгівельно-розважальному центрі з використанням елементів кіберфізичної системи. Поглиблено дослідження технологічних рішень, які спрямовані на оптимізацію енергоспоживання, підвищення комфорту та забезпечення надійної роботи інженерних систем будівлі, а також дано продовження дослідженням з використанням новітніх технологій, як-от цифровий двійник (DT), машинне навчання (ML) та штучний інтелект (AI) для забезпечення кращих умов комфорту при одночасному підвищенні енергоефективності, що буде сприяти перетворенню будівлі ТРЦ в розумну будівлю, яку можна інтегрувати в систему «розумне місто».
Keywords: системи опалення; вентиляції та кондиціонування; енергоефективність; інтернет речей (IoT); штучна нейронна мережа (ANN); алгоритм кластеризації методом k-середніх (k-means); цифровий двійник (DT); машинне навчання (ML); 699.86:004.92