GIS – технології як основа визначення територіальних ресурсів міської забудови - Бакун, К. С. (КНУБА, 2018)
Розглянуто поняття та можливості застосування GIS- технологій. Наведена скорочена модифікована типологія кварталів житлової забудови на прикладі міста Києва. Сформовані етапи формування спеціальної інформаційної бази та наведено алгоритм наповнення бази даних для розрахунку визначення потенційного територіального ресурсу для кожного обраного кварталу чи земельної ділянки.
Gis - technology as a basis for determining urban territorial resources
Gis - технологии как основа определения территориальных ресурсов городской застройки
Keywords: геоінформаційні системи; GIS-технології; ArcGIS; QGIS; Google Maps; математична модель; алгоритм наповнення бази даних; ресурс території; геоінформаційний аналіз; атрибутивна інформація; семантичні дані; модельне відображення; geoinformation systems; GIS technologies; mathematical model; database filling algorithm; territory resource; geoinformation analysis; attribute information; semantic data; model mapping; геоинформационные системы; GIS-технологии; математическая модель; геоинформационный анализ; атрибутивная информация; семантические данные; модельное отображение; 711.58(477.411)