Історія забудови типовими житловими будинками столиці України Києва - Новосад, І. Г. (КНУБА, 2015)
Забудова типовими житловими будинками, столиці України Києва, починається з 1955-х років. Новобудови споруджувалися швидкими темпами. Це сприяло рішенню житлової проблеми, що існувала на той час. На основі аналізу, проведеного автором, було встановлено, що в Києві протягом 1955-1990 років було збудовано 60% типових житлових будинків в загальному житловому фонді столиці
Keywords: каф. основ архітектури і арх. проектування; типові житлові будинки; етапи розвитку житла; диференціація території; масове будівництво