Типи відтворення втрачених об'єктів культурної спадщини на прикладі відтворення Одеського кафедрального Спасо-Преображенського собору - Мещеряков, В. М.; Слєпцов, О. С. (КНУБА, 2018)
У статті наведені три типи відтворення втрачених об'єктів культурної спадщини – реставраційного, сучасного та містобудівного. Наведено приклад відтворення видатного втраченого об’єкта культурної спадщини України – Одеського кафедрального Спасо-Преображенського собору, яке належить до третього типу.
Keywords: відтворення втрачених об'єктів культурної спадщини; типи відтворення втрачених пам'яток; досвід відтворення Одеського