Сучасна концепція архітектури готельних підприємств - Ільницька-Гикавчук, Галина Ярославівна (Бескиди, 2018)
Готельні підприємства є складними комплексами, оскільки вони виконують багато функцій: розміщення гостей, організація їх харчування, надання різних послуг. В готелі поєднуються різні блоки приміщень: житлові, нежитлові, адміністративні, харчування, культурно-масового призначення. Необхідно правильно розмістити ці функціональні блоки, між ними має бути організована раціональна взаємодія. Крім того, в готелі має бути якісне інженерно-технічне забезпечення, щоб створити нормальні умови перебування для відпочиваючих та персоналу. Тому проектування споруди готелю, його архітектура є важливим етапом при створенні готельного підприємства.
Keywords: готельні підприємства; архітектура готельних підприємств; архітектура готелю; 728.5