Місцеві референдуми: зарубіжний досвід і українські реалії - Дмитренко, Оксана Сергіївна (Карт-Бланш, 2015)
Адміністративно-територіальна реформа, яка розпочата в Україні, є однією із найсерйозніших і найважливіших реформ, що надасть нового поштовху у розвитку демократії. Важливим завданням цієї реформи є децентралізація влади та розвиток місцевого самоуправління. Як свідчать численні дослідження, найбільш активними і дієвими формами участі населення в управлінні справами громади є місцеві референдуми. Проведення референдумів на місцевому рівні закріплено законами більшості демократичних європейських країн.
Keywords: адміністративно-територіальна реформа; місцевий референдум; 324