Порівняльний аналіз методів встановлення (відновлення) меж земельних ділянок - Соболь Н. А. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2025)
Встановлення та відновлення меж земельних ділянок забезпечує реалізацію права власності, ефективного управління земельними ресурсами та функціонування ринку землі. В Україні досі значною проблемою залишається велика кількість земельних ділянок із неточними, невідновленими або суперечливими межами, що спричиняє конфлікти між землекористувачами та ускладнює кадастрові процедури. В умовах цифровізації та оновлення Державного земельного кадастру особливо важливо застосовувати сучасні геодезичні методи та технології геопросторових даних для підвищення точності меж. Крім того, нормативно-правова база постійно змінюється, що потребує удосконалення методів практичного виконання робіт. Тому дослідження процесу встановлення та відновлення меж із урахуванням новітніх технологій є своєчасним і необхідним.
Keywords: аналіз порівняльний