Прийоми формування предметного простору в контексті "людина - середовище" - Щурова, В. А. (КНУБА, 2010)
Розглядаються складові системного підходу у формуванні предметного простору. Визначаються основні умови впливу оточуючого середовища на людину та їх віддзеркалення у поведінковій діяльності: ототожнення, перевтілення, запозичення. Підкреслюється взаємозв’язок між функціональним та естетичним аспектами
Keywords: середовище; дизайн-проектування; простір предметний; особливості психофізіологічні; каф. дизайну архітектурного середовища; 7.01.013