Опалення, вентиляція і кондиціонування повітря торгівельного центру у м. Вінниця - Ярошенко В. В. (ТОВ «ЕКОІНВЕСТКОМ», 2024)
Однією з основних задач на сьогоднішній день є скорочення споживання енергоресурсів. Успішне вирішення зазначеної задачі дає можливість мати як економічний, так і екологічний ефект за рахунок скорочення викидів діоксиду вуглецю СО2. Так як щоденна експлуатація будівель так чи інакше пов’язана з експлуатацією систем мікроклімату (опалення, вентиляції та кондиціонування), то максимальний рівень споживання енергетичних носіїв об’єктами різного призначення обумовлений саме цим фактом. Одним із шляхів вирішення цієї проблеми є використання енергозберігаючих технологій із застосуванням поновлювальних джерел енергії. До того ж постійно зростають вимоги до стандартів життя людини і це також накладає свій відбиток на вимоги, які висуваються до інженерних систем на сучасному етапі будівництва.
Keywords: енергоресурси; енергозберігаючі технології