Інтенсифікація роботи станцій знезалізнення води, які працюють в гравітаційному режимі - Квартенко, О. М. (КНУБА, 2016)
Проведено аналіз сучасного стану станцій знезалізнення води. Розроблена класифікація методів інтенсифікації їх роботи, а також визначені оптимальні параметри рН-Еh середовища, крупності фільтруючого завантаження, швидкостей фільтрування. За результатам досліджень наведені технологічні схеми та обладнання станцій на яких були впроваджені запропоновані методи інтенсифікації їх роботи.
Keywords: інтенсифікація роботи станцій знезалізнення; залізобактерії; біореактор; гідроавтоматична промивка фільтрів; сифон; интенсификация работы станций обезжелезивания; железобактерии; биореактор; гидроавтоматическая промывка фильтров; сифон; intensification of iron removal plants; iron bacteria; bioreactor; hydro-flushing filters trap; siphon; УДК 628.15