Розробка алгоритму роботи системи керування механізмами баштового крана - Шумілов, Георгій (КНУБА, 2012)
Здійснено аналіз способів керування механізмами вантажопідйомних кранів. Складено блок-схему загального алгоритму роботи мехатронної системи, яка керує механізмами зміни вильоту та підйому вантажу та визначена її суть. Розроблений алгоритм дозволяє підвищити ефективність роботи баштового крана за рахунок передачі деяких функцій керування від оператора до мехатронної системи.
Algorithm development of control systems mechanism of tower crane
Keywords: алгоритм роботи мехатронної системи; баштовий кран; механізм зміни вильоту; механізм підйому; 621.873