Особливості православного храмобудування Чернігівщини періоду еклектики та історизму (друга пол. XIX - поч. ХХ ст.) - Ященко, О. Ф. (КНУБА, 2009)
В статті розглянуто храми Чернігівщини, які проектувалися і будувалися в період історизму і еклектики (друга пол. XIX - поч. ХХ ст.). Показано на прикладах, які основні види храмових споруд, в якій місцевості і під час дії яких указів споруджувались.
Keywords: Храми Чернігівщини; споруди храмові; період історизму; період еклектики