Гігієнічні аспекти застосування енергозберігаючих прозорих огороджувальних конструкцій, їх вплив на повітрообмін і освітленість закритих приміщень - Акіменко, В. Я.; Яригін, А. В. (КНУБА, 2011)
Дослідження присвячене вивченню впливу сучасних світлопрозорих огороджувальних конструкцій на деякі пріоритетні гігієнічно значимі параметри, що визначають освітленість, інсоляцію, повітрообмін закритих приміщень. Показана необхідність удосконалення розрахунків освітленості, нормування інсоляції і оптимізації повітрообміну в приміщеннях сучасних будівель.
Keywords: напилиння теплозахисне; вікна енергозберігаючі; освітлення природне; повітрообмін приміщень; 613.5; 613.165.6; 692.98