Нанотехнології у будівництві - Устимчук Євгеній Сергійович; Григорчук, Олександр Михайлович (ХФКХП ДБТУ, 2025)
У статті розглянуто перспективи використання нанотехнологій у будівництві, зокрема впровадження наноматеріалів у традиційні будівельні матеріали для покращення їх фізико-хімічних властивостей. Проаналізовано переваги застосування наночастинок у бетоні, цеглі, кераміці та інших конструкційних елементах. Приділено увагу прикладам використання нанотехнологій у світовій практиці, а також їх впливу на довговічність, міцність та екологічність будівельних об'єктів
Keywords: нанотехнології; самоочищення; енергоефективність; наночастинки; нанобетон; наноматеріали; будівництво; 69