Вплив суспільно-економічних формацій та політичних режимів на планування міст - Карасьов, Андрій (КНУБА, 2024)
Розглянуто вплив різних політичних режимів та суспільно суспільно-економічних формацій на планування міста, адже містобудування є відображенням соціальних та політичних ідеологій, які формували візію майбутнього для багатьох режимів, від соціалізму до капіталізму. Міста завжди були центрами політичної влади і соціальної організації, де архітектурні форми і просторові структури використовувалися для управління людьми та символізації ідеологічних цінностей суспільства.
Keywords: політичний режим; архітектура; містопланування; символізм; контроль; суспільно суспільно-економічна формація