Особливості газотурбінних установок - Богдан, Олександр; Сідун, Віктор (КНУБА, 2024)
Енергетична галузь України після значних пошкоджень і руйнувань об’єктів генерації електричної енергії потребує нових джерел і установок для покриття потреб електроспоживання. Газотурбіна установка (ГТУ) е одним з джерел електропостачання. Наведені в роботі формули для оцінки ефективності роботи ГТУ дозволяють визначити витрату умовного палив для отримання 1 кВт електроенергії, зробити висновки відносно паросилових установок.
Keywords: газотурбіна установка; компресор; ККД; енергетична ефективність; умовне паливо; турбіна; 621.43:620.9