Визначення кінематичних та геометричних параметрів бурильного обладнання з роздільним обертанням складових різальної частини робочого органа - Смірнов, В. М.; Головань, В. П.; Олексіва, А. Я. (КНУБА, 2011)
В статті наведені результати досліджень по створенню нової конструкції лоптевого робочого органа бурильних машин. Запропонована нова конструкція бурильного обладнання з планетарним обертальником і двома співвісними вихідними валами, що забезпечують роздільне обертання за різних швидкостей внутрішньої та зовнішньої складових частин робочого органа. Це дає змогу забезпечити більш рівномірне навантаження на різці, що працюють на різній відстані від центра робочого органа та підвищити ефективність процесу буріння.
Keywords: обертальник; планетарний; бур; вращатель; планетарний; бур; rotational; planetary; bur