Медіа домінанти в архітектурі громадських центрів - Костенко А. Я. (КНУБА, 2012)
У статті розкрито деякі теоретичні аспекти поняття «архітектурна медіа домінанта». Виявлено взаємозв'язок між термінами ідентичними за змістом терміну домінанта і їх комунікативної значущості в міському середовищі. Представлена системна модель поняття «архітектурна медіа домінанта». Запропоновано класифікацію архітектурних домінант за типом домінування, і сформульовані групи якостей домінуючих об' єктів.
Keywords: архітектурна медіа домінанта; класифікація; архитектурная медиа доминанта; классификация; dominant architectural media; classification