Сучасна концепція побудови висотної референцної основи України - Кучер, О. В.; Старовєров, В. С.; Кошелюк, Н. І. (КНУБА, 2017)
Охарактеризовані основні напрямки розвитку висотної основи України, як складової національної системи відліку. Приведені основні відомості про сучасні підходи щодо становлення висотної складової референцної системи координат. Наведено сучасний стан проблеми в Україні, Європі та перспективи розвитку. Проаналізовано концепцію створення та практичну реалізацію європейської вертикальної референцної системи EVRS. Відзначено, що національна система висот повинна бути узгоджена з Європейськими стандартами. Розглянуті підходи до моделювання параметрів висотної основи України.
The modern concept of construction of high reference base of Ukraine
Современная концепция построения высотной референцной основы Украины
Keywords: вертикальна референцна система; Європейська вертикальна референцна система; національна вертикальна референцна система; Балтійська система висот; вертикальная референцная система; Европейская вертикальная референцная система; национальная вертикальная референцная система; Балтийская система высот; vertical reference system; European base reference system; national vertical reference system; Baltic system of heights