Дослідження прогресивних напрямків формування культурно-видовищних центрів на основі моделей економічної діяльності. Зарубіжний досвід - Хмельницька, А. В. (КНУБА, 2014)
У статті розглядаються актуальні проблеми розвитку галузі культури і стан мережі закладів культури України,а також окреслено розвиток закладів культури у взаємозв’язку з основними моделями фінансування культури за кордоном і в Україні. Проведено порівняльний аналіз зарубіжного досвіду економічної діяльності культурно-видовищних центрів на конкретних прикладах з метою обґрунтування доцільності їх будівництва і пошуку шляхів вирішення існуючих проблем. Надаються рекомендації по проектуванню культурно-видовищних центрів виходячи з досвіду їх самоокупності і економічної ефективності.
Keywords: заклади культури; економічна ефективність; моделі фінансування культури; формування культурно-видовищних центрів