Використання МСЕ для обчислення термопружного стану пневматичних шин - Козуб, Ю. Г.; Солодей, І. І. (КНУБА, 2019)
В роботі розглянуто суперелементний підхід до формування розрахункових рівнянь метода скінченних елементів для шаруватих конструкцій. Запропонований шаруватий елемент дозволяє на основі тривимірної постановки отримати рішення зв’язаної задачі термопружності конструкцій з еластомірних композитів. Наведено результати чисельних досліджень надвеликогабаритних шин.
Keywords: багатошаровий скінченний елемент; еластомір; гумокордний композит; термопружність