Неперервний акустичний контроль та ідентифікація тріщиноутворення в металевих конструкціях - Глива, В. А.; Делас, М. І.; Єременко, Б. М. (КНУБА, 2013)
Запропоновано систему контролю та ідентифікації тріщиноутворення в металевих конструкціях, що ґрунтується на реєстрації сигналів акустичної емісії і струмів витоку. Розроблена система дає змогу здійснювати контроль стану конструкцій у важкодоступних і недоступних місцях, накопичувати і обробляти зареєстровані сигнали в неперервному режимі та попереджати про наближення їх значень до критичних рівнів.
Keywords: неруйнівний контроль; ідентифікація тріщиноутворення; акустична емісія; струми витоку