Вибір моделі управління потокорозподілом інженерної мережі в аварійній ситуації - Безклубенко, І. С. (КНУБА, 2017)
Використовуючи теорію графів, побудовані дві математичні моделі, які дозволяють ще на стадії проектування врахувати можливість аварійної ситуації і відключити аварійний вузол, оперативно змінити структуру і параметри магістральних та розподільчих мереж і забезпечити функціонування мережі. Проведено порівняльний аналіз цих математичних моделей і визначені умови для їх застосування.
Keywords: інженерна мережа; графи; проектування; оптимізація; network engineering; columns; design; optimization