Скінченний елемент високого порядку для розрахунку плоских рам на стійкість - Фіалко, С. Ю.; Лумельський, Д. Є. (КНУБА, 2006)
Пропонується трьохвузловий скінченний елемент високого порядку для аналізу стійкості плоских рам. Для апроксимації нормального прогину використовуються ієрархічні функції форми, причому перші чотири, що належать до першого рівня ієрархії, є загальновідомими поліномами Ерміта, а в другому рівні ієрархії застосовуються специфічні поліноми четветого та п’ятого ступеня. Приведено чисельні результати, що ілюструють швидку збіжність.
Keywords: скінченний елемент високого порядку; стійкість; розрахунок плоских рам; стійкість плоских рам; апроксимація нормального прогину; 539.3