Числове моделювання процесів спалювання твердого палива в топці із зустрічними закрученими потоками - Редько, І. О.; Редько, А. О.; Приймак, О. В.; Костюк, В. Є.; Кирилаш, О. І.; Норчак, В. М. (КНУБА, 2017)
Метою роботи є числове дослідження процесів спалювання пилоподібного торфу в циліндричній вихровій топці із зустрічними закрученими потоками. Наведено результати комп’ютерного моделювання процесів спалювання низькосортного твердого палива – пилоподібного торфу із вологістю 40 %, зольністю 6 % і вищою питомою теплотою згоряння Qв.р.=12,3 МДж/кг. Визначено поля розподілу температури й швидкості газів і частинок в об’ємі та на виході з топки. Наведено траєкторії руху частинок діаметром 25 мкм і 250 мкм у об’ємі топки. У результаті отримано, що вздовж всієї висоти топки концентрація кисню близька до нуля, на виході з топки концентрація кисню дорівнює 5…6 %, оскільки кисень подають із надлишком (αв=1,2). Механічний недопал становить 0,06 %. Показано, що топка забезпечує повноту спалювання пилоподібних частинок торфу 99,8 %, летких – 100 %.
Численное моделирование процессов сжигания твёрдого топлива в топке со встречными закрученными потоками
Numerical Simulation of Combustion Processes of Solid Fuel in a Furnace with Counter-Current Twisted Streams
Keywords: числове моделювання; процеси спалювання; тверде паливо; топка котла; 620.9:662.92