Дослідження алгоритму кодування шпалер різних типів за УКТЗЕД з метою їх правильного митного оформлення - Захарченко, П. В.; Юдічева, О. П.; Паламарчук, О. К. (РВВ Луцького НТУ, 2019)
За ДКПП рідкі шпалери мають код 20.30.12-90.00 «Фарби та лаки, інші, на основі синтетичних полімерів, н. в. і. у.», тобто вони віднесені до секції С «Продукція переробної промисловості». Під час встановлення коду за УКТЗЕД спочатку було встановлено − рідкі шпалери є нехарчовою продукцією і відносяться до хімічної продукції, тобто можуть бути класифіковані у розділі IV «Продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості». Цей розділ містить 11 груп. Аналіз приміток та пояснень до розділу IV дає можливість віднести рідкі шпалери до групи 32 «Екстракти дубильні або барвні; таніни та їх похідні, барвники, пігменти та інші фарбувальні матеріали, фарби і лаки, замазки та інші мастики; чорнило, туш». Відповідно до пояснень до групи 32, рідкі шпалери – це невогнетривкі суміші для підготовлення поверхонь. Отже, код рідких шпалер за УКТЗЕД −3214900090.
Исследование алгоритма кодирования обоев различных типов по УКТВЭД с целью их правильного таможенного оформления
Algorithm analysisof liquid wallpaper coding according to UKTZED with the purpose of proper customs clearance
Keywords: рідкі шпалери; кодування; УКТЗЕД; митне оформлення