Історичні формотворчі принципи та технологія будівництва фортифікаційних споруд - Кисіль, О. В. (КНУБА, 2016)
Стаття має ціль виявити систему чинників, що впливали на формотворення та засоби будівництва фортифікаційних споруд впродовж віків. На цій основі висунуто обґрунтування роботи по створенню доцільної моделі оболонки та конструкції довгострокової вогневої точки (далі – ДВТ), та інноваційної технології її будівництва.
Keywords: фортифікація; довгострокова вогнева точка; будівельний 3Д друк; 725.18